Freeman’s. Cele mai bune texte noi despre California pdf

Despre carte:

Cel de-al șaselea volum din seria care a fost salutată de NPR, O Magazine și Vogue, Freeman’s: California cuprinde lucrări noi și uimitoare de la o selecție largă de scriitori, dezvăluind tot ceea ce este mai important, mai fascinant și mai revelator despre populatul nostru stat.

În Freeman’s: California, Lauren Markham descrie modul în care patru generații din familia sa au trăit și au încercat să manipuleze apa într-una dintre cele mai aride părți ale statului și cum apa și pământul înseamnă totul. Rabih Alameddine povestește cum a devenit barman la mijlocul anilor 1980, când prietenii săi au început să moară de SIDA. Rachel Kushner își amintește de toate mașinile uimitoare pe care le-a deținut și de personalitățile lor deosebite și vii. Natalie Diaz povestește procesul de transformare a corpului ei în ca jucătoare profesionistă de baschet și cum acest ansamblu a blocat unele dintre vulnerabilitățile interne pe care le-ar fi simțit ca femeie gay autohtonă care a crescut acolo unde a crescut. Iar Elaine Castillo merge să-și viziteze fratele în închisoare.

În mijlocul incendiilor de pădure care fac ravagii în California, William T. Vollmann merge cu mașina la incendiul Carr și vede cum focul a devenit noua stare de normalitate pentru California. Iar Jaime Cortez povestește despre cum a oprit la un popas și a simțit mirosul incendiilor din Paradise.

Între timp, acasă este în tranziție, Karen Tei Yamashita își amintește de un japonez-american care pleacă în Japonia după aruncarea bombei, scriind de colo-colo spre casă. Reyna Grande explorează modul în care mama ei, care a trecut cu familia lor, a căzut în afara societății și a devenit o femeie care colectează materiale reciclabile, în timp ce ea și frații ei au devenit imigranți model.

De asemenea, cu o poveste obsedantă cu fantome de la Oscar Villalon, o nouă ficțiune îndrăzneață de la Tommy Orange și poezii uimitoare de la Mai Der Vang, Juan Felipe Herrera, Maggie Millner și mulți alții – Freeman’s: California reunește o listă diversă de scriitori străluciți.

Informație:

Autor: John Freeman
Editura: Black Button Books
Anul aparitiei: 2.020
Luna aparitiei: 4
Tip coperta: Brosata
Numar de pagini: 312
Format: 130 x 200
ISBN: 978-606-9003-060
Cod de bare: 9786069003060

Your email address will not be published.