Florenta la apus pdf

Despre carte:

O tânără americancă sosește din Boston la Florența, fără să cunoască pe nimeni și fără să vorbească italiana. Dar Hannah este izolată într-un mod mult mai profund, înstrăinându-se de propria identitate după o criză de foame care i-a lăsat viața și corpul în ruină. Ea este hotărâtă să se refacă în Florența, un oraș saturat de frumusețe, vitalitate și mâncare – precum și de o istorie periculoasă de sfințenie pentru femeile care s-au înfometat pentru Dumnezeu.

Hannah se alătură unui club local de canotaj, unde Francesca, o milaneză primitoare, dar prădătoare, și Luca, un florentin aparent stabil cu care se implică, o atrag în prezentul vibrant al Florenței: dinamica socială complexă de la club, mania fotbalului, mâncarea, băutura, sexul, o insistență insațiabilă asupra vieții. Dar Hannah este, de asemenea, răpusă de trecutul orașului – nenumăratele reprezentări ale frumuseții, conflictele înrădăcinate ale politicii și credinței și legendele sfintelor mistice, femei a căror izolare autoimpusă și căutări extatice de sens prin negare luminează seducția propriilor ei lupte.

Ambele părți o atrag pe Hannah: o provoacă, o învinge, o ridică. Iar când o figură din viața ei trecută din Boston reapare, amenințând echilibrul delicat al prezentului ei, excavarea personală febrilă a lui Hannah este prinsă în lunga istorie a luptei femeilor cu trupul și spiritul, cu dorința și moartea.

Un debut viu și visceral, care face ecou romanelor lui Jean Rhys, Elena Ferrante și Catherine Lacey, Florence in Ecstasy ne oferă o nouă viziune surprinzătoare a încercării unei femei de a găsi un sens – și de a se regăsi pe sine – într-o lume instabilă.

Informație:

Autor: Jessie Chaffee
Editura: RAO
Colectie: Biblioteca RAO
Anul aparitiei: 2.020
Luna aparitiei: 4
Tip coperta: Brosata
Numar de pagini: 304
Format: 130 x 200
ISBN: 9786060063728
Cod de bare: 9786060063728

Your email address will not be published.