Fizica imposibilului. O explorare stiintifica a lumii fazerelor, campurilor de forte, teleportarii si calatoriilor in timp pdf

Despre carte:

O explorare fascinantă a științei imposibilului – de la raze ale morții și câmpuri de forță la pelerine de invizibilitate – care dezvăluie în ce măsură aceste tehnologii ar putea fi realizabile în decenii sau milenii viitoare.

În urmă cu o sută de ani, oamenii de știință ar fi spus că laserele, televizoarele și bomba atomică erau dincolo de domeniul posibilităților fizice. În Fizica imposibilului, renumitul fizician Michio Kaku explorează în ce măsură tehnologiile și dispozitivele din science-fiction, considerate la fel de imposibile astăzi, ar putea deveni ceva obișnuit în viitor.

De la teleportare la telekinezie, Kaku se folosește de lumea science fiction pentru a explora fundamentele – și limitele – legilor fizicii așa cum le cunoaștem astăzi. El clasifică tehnologiile imposibile pe categorii-Clasa I, II și III, în funcție de momentul în care ar putea fi realizate, în următorul secol, milenii sau poate niciodată. Într-o narațiune convingătoare și care îndeamnă la reflecție, el explică:
– cum știința opticii și a electromagnetismului ne-ar putea permite într-o zi să curbăm lumina în jurul unui obiect, ca un râu care curge în jurul unui bolovan, făcând obiectul invizibil pentru observatorii în aval.
– Cum ne vor putea duce într-o bună zi rachetele cu reacție, pânzele cu laser, motoarele cu antimaterie și nanorocoștile la stelele apropiate
– Cum telepatia și psihokinezia, considerate cândva pseudoștiință, ar putea fi posibile într-o bună zi cu ajutorul progreselor în domeniul RMN, al computerelor, al supraconductivității și al nanotehnologiei.
– De ce o mașină a timpului este aparent în concordanță cu legile cunoscute ale fizicii cuantice, deși ar fi nevoie de o civilizație incredibil de avansată pentru a construi una.
Kaku folosește discuția despre fiecare tehnologie ca punct de plecare pentru a explica știința din spatele ei. O aventură științifică extraordinară, Fizica imposibilului îi poartă pe cititori într-o călătorie de neuitat și hipnotizantă în lumea științei, care îi luminează și îi distrează deopotrivă.

Informație:

Autor: Michio Kaku
Editura: Trei
Colectie: Acum pentru viitor
Anul aparitiei: 2.020
Luna aparitiei: 2
Tip coperta: Brosata
Format: 130 x 200
ISBN: 9786064007827
Cod de bare: 9786064007827

Your email address will not be published.