Femei de Oscar pdf

Despre carte:

Un portret intim al prieteniei strânse și al puternicului parteneriat creativ dintre două dintre cele mai timpurii vedete feminine de la Hollywood: Frances Marion și Mary Pickford. Un nou roman încântător de la autoarea bestsellerului New York Times, autorul cărților The Swans of Fifth Avenue și The Aviator’s Wife.

Hollywood, 1914. Frances Marion, o tânără scriitoare disperată după o șansă, o întâlnește pe Iubita Americii, Mary Pickford, care își făcuse deja un nume atât pe ecran, cât și în afara lui, cu buclele ei aurii și spiritul ei plin de viață. Împreună, aceste două femei vor lua cu asalt industria cinematografică.

Mary Pickford devine cunoscută ca Regina filmelor – prima actriță care și-a văzut numele pe un afiș de film și prima care a devenit o adevărată celebritate internațională. Mary și soțul ei, Douglas Fairbanks, au fost primul cuplu regal al Americii, trăind într-o casă mai faimoasă decât Palatul Buckingham. Mary a câștigat primul premiu Oscar pentru cea mai bună actriță într-un film vorbitor și a fost prima care și-a pus amprentele mâinilor și picioarelor pe trotuarul cinematografului Grauman’s. Salariul ei anual în 1919 era de 625.000 de dolari – într-o perioadă în care salariile femeilor atingeau un maxim de 10 dolari pe săptămână. Frances Marion este considerată una dintre cele mai importante scenariste ale secolului XX și a fost prima scenaristă care a câștigat mai multe premii Oscar. Prietenia personală strânsă dintre cele două vedete a fost strâns legată de colaborarea și succesul lor profesional.

Acesta este un roman despre putere: puterea femeilor în timpul primilor ani exaltați ai Hollywood-ului și puterea iertării. Este, de asemenea, despre dezechilibrul puterii, atunci și acum, și despre sacrificiile și compromisurile pe care femeile trebuie să le facă pentru a reuși. Și, în esența sa, este un roman despre puterea prieteniei feminine.

Informație:

Autor: Melanie Benjamin
Editura: Humanitas Fiction
Colectie: Raftul Denisei
Anul aparitiei: 2.020
Luna aparitiei: 4
Tip coperta: Brosata
Numar de pagini: 392
Format: 130 x 200
ISBN: 978-606-779-643-8
Cod de bare: 9786067796438

Your email address will not be published.