Europa. O istorie naturala pdf

Despre carte:

De la autorul de bestselleruri internaționale și celebrul om de știință Tim Flannery, o istorie a Europei cum nu s-a mai văzut până acum: o descriere ecologică a pământului în sine și a forțelor care modelează viața pe el.

În Europa: O istorie naturală, Tim Flannery, om de știință, explorator și conservaționist de renume mondial, aplică abordarea interdisciplinară elocventă pe care a folosit-o în istoriile sale ecologice ale Australiei și Americii de Nord la povestea Europei. El începe cu 100 de milioane de ani în urmă, când continentele Asia, America de Nord și Africa au interacționat pentru a crea un arhipelag insular care avea să devină mai târziu Europa pe care o cunoaștem astăzi. Pe aceste străvechi teritorii tropicale au evoluat primele organisme cu specific european. Flannery ne învață despre broasca moașă a Europei, care a dăinuit încă de la începuturile continentului, în timp ce elefanții, crocodilii și rechinii uriași au apărut și au dispărut. El explorează schimbările monumentale provocate de lovitura devastatoare a cometei și arată cum schimbările atmosferice rapide au transformat arhipelagul european într-o singură masă continentală în timpul Eocenului.

Pe măsură ce povestea trece prin milioane de ani de istorie a evoluției, Flannery se întoarce în cele din urmă la propria noastră specie, descriind impactul imens pe care oamenii l-au avut asupra florei și faunei continentului – în 30.000 de ani de la sosirea noastră în Europa, rinocerul lânos, ursul de peșteră și elanul uriaș, printre altele, aveau să dispară complet. Povestea continuă până în prezent, când Flannery descrie rolul de lider al Europei în restaurarea faunei sălbatice, iar apoi privește înainte pentru a reflecta asupra viitorului continentului: cu ajutorul progreselor în tehnologia de editare a genelor, oamenii de știință europeni lucrează pentru a recrea unele dintre creaturile pierdute ale continentului, cum ar fi marele bou din pădurile primare ale Europei și chiar mamutul lânos.

Scrisă cu combinația caracteristică a lui Flannery de proză elegantă și expertiză științifică, Europa: A Natural History povestește istoria naturală dramatică și evoluția dinamică a unuia dintre cele mai influente locuri de pe Pământ.

Informație:

Autor: Tim Flannery
Editura: Litera
Colectie: Iq230
Anul aparitiei: 2.020
Luna aparitiei: 6
Tip coperta: Brosata
Traducator: Corina Hadareanu
Numar de pagini: 352
Format: 137 x 200
ISBN: 978-606-33-5830-2
Cod de bare: 9786063358302

Your email address will not be published.