Eu si Marilyn pdf

Despre carte:

Ficțiune istorică, bazată pe fapte reale, despre două femei care par a fi cele mai puțin probabile să se întâlnească vreodată: Alice, o supraviețuitoare a războiului din Coreea și traducătoare pentru forțele americane din Seul, și Marilyn Monroe, care vizitează Coreea într-un turneu USO de patru zile.

Februarie 1954. Deși armistițiul Războiului din Coreea a fost semnat cu un an în urmă, majoritatea cetățenilor din Seul încă se luptă să revină la o oarecare normalitate. Condițiile sunt dezastruoase. Copiii cerșesc pentru mâncare, iar orfelinatele sunt pline. Alice J. Kim, o traducătoare și dactilografă coreeană pentru forțele americane încă prezente în oraș, tânjește după viața pe care o ducea înainte ca țara sa să fie sfâșiată.

Apoi, șeful lui Alice face un anunț – vedeta americană de film Marilyn Monroe va vizita Coreea într-un turneu USO de patru zile, iar Alice a fost aleasă ca traducătoare. Deși intrigată, Alice are puține așteptări de la această slujbă – despre ce ar putea vorbi ea și o actriță frumoasă aflată în culmea gloriei? Cu toate acestea, Marilyn pe care o întâlnește, deși la fel de orbitoare și senzuală precum se aștepta Alice, este, de asemenea, surprinzător de accesibilă.

Pe măsură ce vizita lui Marilyn se desfășoară, Alice este nevoită să se confrunte cu propriul trecut dureros. Starleta și spionul este un portret al unei înrudiri neașteptate între două femei foarte diferite și al legăturilor care pot schimba, sau chiar salva, o viață.

Informație:

Autor: Ji-Min Lee
Editura: Humanitas Fiction
Colectie: Raftul Denisei
Anul aparitiei: 2.020
Luna aparitiei: 9
Tip coperta: Brosata
Numar de pagini: 216
Format: 130 x 200
ISBN: 978-606-779-706-0
Cod de bare: 9786067797060

Your email address will not be published.