Eleganta ariciului pdf

Despre carte:

Un roman emoționant, amuzant și triumfător, care exaltă victoriile liniștite ale celor care nu se văd printre noi.

Ne aflăm în centrul Parisului, într-un imobil elegant locuit de familii burgheze. Renée, portarul, este martoră la viețile fastuoase, dar vacante, ale numeroșilor ei angajatori. În aparență, ea se conformează tuturor stereotipurilor de portar: grasă, irascibilă, dependentă de televizor. Cu toate acestea, fără ca angajatorii ei să știe, Renée este o autodidactă cultă care adoră arta, filosofia, muzica și cultura japoneză. Cu umor și inteligență, ea scrutează viețile locatarilor clădirii, care, la rândul lor, abia dacă sunt conștienți de existența ei.

Apoi mai există Paloma, un geniu de 12 ani. Este fiica unui parlamentar plictisitor, un copil talentat și uimitor de lucid, care a decis să-și pună capăt zilelor pe 16 iunie, când va împlini 13 ani. Până atunci va continua să se comporte așa cum se așteaptă toată lumea să se comporte: o preadolescentă mediocră, drogată de subcultura adolescenței, o elevă bună, dar nu extraordinară, o fiică ascultătoare, deși încăpățânată.

Paloma și Renée își ascund atât adevăratele talente, cât și cele mai bune calități de o lume pe care bănuiesc că nu le poate sau nu le va aprecia. Își descoperă sufletele înrudite atunci când un japonez bogat, pe nume Ozu, sosește în clădire. Numai el este capabil să câștige încrederea Palomei și să vadă prin deghizarea uzată de timp a lui Renée secretul care o bântuie. Acesta este un roman emoționant, amuzant și triumfător, care exaltă victoriile liniștite ale celor discreți dintre noi.

Informație:

Autor: Muriel Barbery
Editura: Babel
Colectie: Babel
Anul aparitiei: 2.020
Luna aparitiei: 2
Tip coperta: Brosata
Traducator: Ion Doru Brana
Numar de pagini: 320
Format: 120 x 220
ISBN: 978-606-43-0705-7
Cod de bare: 9786064307057

Your email address will not be published.