Educatie Europeana pdf

Despre carte:

Educație europeană este primul roman publicat de Romain Gary, scris în timpul războiului, când Gary era navigator în escadrila Lorraine a Forțelor Franceze Libere, a fost publicat în 1945 și a câștigat Premiul Criticii. Catalogat de Maurice Nadeau drept romanul Rezistenței, a fost tradus în 27 de limbi.

Educația europeană spune povestea unui tânăr lituanian polonez de 14 ani, Janek Twardowski, care trăiește ca refugiat în pădure și se alătură unui grup de partizani pentru a supraviețui și a lupta împotriva ocupației naziste.

În această poveste morală, crudă și optimistă, Janek va cunoaște frigul, foamea, trădarea și moartea, dar și dragostea, alături de tânăra sa prietenă Zosia. După cum spune șeful partizan Dobranski, Europa a avut întotdeauna cele mai bune și mai frumoase universități (…), ele au fost leagănul civilizației (…) dar există și o altă educație europeană, cea pe care o primim astăzi: plutonieri de execuție, sclavie, tortură, violuri – distrugerea a tot ceea ce face viața frumoasă. Este ora de întuneric.

De la tovarășii săi de nenorocire, de la simplitatea și generozitatea lor, Janek va învăța valoarea prieteniei și a credinței în Om.

Informație:

Autor: Romain Gary
Editura: Humanitas Fiction
Colectie: Raftul Denisei
Anul aparitiei: 2.020
Luna aparitiei: 4
Tip coperta: Brosata
Traducator: Daniel Nicolescu
Numar de pagini: 280
Format: 130 x 200
ISBN: 978-606-779-649-0
Cod de bare: 9786067796490

Your email address will not be published.