Dumnezeu. O istorie umana pdf

Despre carte:

NEW YORK TIMES BESTSELLER – Autorul bestsellerului Zealot și gazda emisiunii Believer explorează căutarea umanității de a da sens divinului în această istorie concisă și fascinantă a înțelegerii noastre despre Dumnezeu.
 
În Zealot, Reza Aslan a înlocuit portretul statornic și uzat al lui Iisus din Nazaret cu o nouă imagine surprinzătoare a omului în toate contradicțiile sale. În noua sa carte, Aslan abordează un subiect și mai imens: Dumnezeu, scris mare.
 
Într-o proză stratificată și cu o erudiție atentă și accesibilă, Aslan povestește istoria religiei ca pe o încercare remarcabil de coerentă de a înțelege divinul dându-i trăsături și emoții umane. Potrivit lui Aslan, această dorință înnăscută de a-l umaniza pe Dumnezeu este înrădăcinată în creierul nostru, ceea ce o face o trăsătură centrală a aproape fiecărei tradiții religioase. După cum scrie Aslan, Fie că suntem conștienți sau nu, și indiferent dacă suntem credincioși sau nu, ceea ce marea majoritate dintre noi gândesc atunci când se gândesc la Dumnezeu este o versiune divină a noastră.
 
Dar această proiecție nu este lipsită de consecințe. Îi acordăm lui Dumnezeu nu doar tot ceea ce este bun în natura umană – compasiunea noastră, setea noastră de dreptate -, ci și tot ceea ce este rău în ea: lăcomia noastră, bigotismul nostru, înclinația noastră spre violență. Toate aceste calități informează religiile, culturile și guvernele noastre.
 
Mai mult decât o simplă istorie a înțelegerii noastre despre Dumnezeu, această carte este o încercare de a ajunge la rădăcina acestui impuls umanizator pentru a dezvolta o spiritualitate mai universală. Indiferent dacă credeți într-un singur Dumnezeu, în mai mulți dumnezei sau în niciun dumnezeu, Dumnezeu: O istorie umană vă va pune la încercare modul în care gândiți despre divinitate și despre rolul său în viața noastră de zi cu zi.

Laudă pentru Dumnezeu
 
Impresionant prin amploarea sa și controversat prin afirmațiile sale, Dumnezeu: A Human History arată cum oamenii, din timpuri imemoriale, L-au făcut pe Dumnezeu după chipul lor și susține că acum ar trebui să se oprească. Scriind cu toată verva și strălucirea pe care ne-am obișnuit să le așteptăm de la pana sa, Reza Aslan a produs încă o dată o carte care va incita la reflecție și va spulbera presupuneri. – Bart D. Ehrman, autorul cărții Cum a devenit Iisus Dumnezeu
 
Reza Aslan oferă atât de multe lucruri de savurat în excelenta sa istorie umană a lui Dumnezeu. Urmărind punctele comune care unesc religiile, Aslan aduce argumente cu adevărat provocatoare, pe care credincioșii din multe tradiții vor dori să le analizeze și să le exploreze mai departe. Această carte plină de satisfacții este foarte ambițioasă în ceea ce privește domeniul de aplicare și este temeinic întemeiată pe un volum impresionant de lecturi și cercetări. – Philip Jenkins, autorul cărții Crucible of Faith (Crezul credinței)

Informație:

Autor: Reza Aslan
Editura: Humanitas
Colectie: Istorie
Anul aparitiei: 2.020
Luna aparitiei: 2
Tip coperta: Brosata
Numar de pagini: 312
Format: 130 x 200
ISBN: 978-973-50-6411-2
Cod de bare: 9789735066123

Your email address will not be published.