Dublul. Carte pentru toti. vol. 199 pdf

Despre carte:

În timp ce reputația sa literară se bazează în principal pe romane celebre precum Crimă și pedeapsă, Frații Karamazov și Idiotul, Dostoievski a scris, de asemenea, numeroase și superbe povestiri scurte. Dublul este una dintre cele mai bune lucrări scurte ale sale. A apărut în 1846 (a doua sa lucrare publicată) și este de departe cea mai semnificativă dintre primele sale povestiri, nu în ultimul rând pentru tratarea reușită și directă a unei teme halucinante.
În Dublul, protagonistul, Golyadkin senior, este persecutat de dublura sa, Golyadkin junior, care îi seamănă foarte mult în aproape toate detaliile. Acesta din urmă îl abuzează pe primul cu tot mai mult dispreț și brutalitate pe măsură ce povestea avansează spre deznodământul său înfricoșător. Temele caracteristice dostoievskiene ale neputinței, victimizării și scandalului sunt tratate aici în mod minunat, cu o măiestrie care califică povestea drept o mică capodoperă.
Studenții la literatură, admiratorii lui Dostoievski și cititorii în general vor fi cu toții încântați să aibă la dispoziție această operă clasică în această ediție ieftină, dar de înaltă calitate.

Informație:

Autor: F.M. Dostoievski
Editura: Litera
Colectie: Carte pentru toti
Anul aparitiei: 2.020
Luna aparitiei: 3
Tip coperta: Brosata
Traducator: Nicolae Gane
Numar de pagini: 256
Format: 110 x 165
ISBN: 978-606-33-4872-3
Cod de bare: 9786063348723

Your email address will not be published.