Doamna de la Ritz pdf

Despre carte:

Un roman captivant bazat pe povestea extraordinarei femei americane care a lucrat în secret pentru Rezistența franceză în timpul celui de-al Doilea Război Mondial – în timp ce era gazda invadatorilor germani la emblematicul Hôtel Ritz din Paris – de la autoarea bestsellerurilor New York Times Soția aviatorului și Lebedele de pe Fifth Avenue.

Un portret convingător al unei căsnicii și al unei națiuni aflate în război din interior. – Kate Quinn, autoarea cărții The Alice Network

Nimic rău nu se poate întâmpla la Ritz; în interiorul zidurilor sale aurite, fiecare femeie arată frumos, fiecare bărbat pare spiritual. Oaspeți privilegiați precum Ernest Hemingway, F. Scott Fitzgerald, Coco Chanel și ducele și ducesa de Windsor pășesc pe ușile sale celebre pentru a fi întâmpinați și răsfățați de Blanche Auzello și de soțul ei, Claude, directorul hotelului. Soții Auzello sunt stăpâna și stăpânul Ritz-ului, permițând ca farmecul și strălucirea să le distragă atenția de la căsnicia lor zbuciumată și de la secretele pe care le ascund de oaspeții lor – și unul de celălalt.

Până în iunie 1940, când armata germană pătrunde în Paris și își instalează cartierul general la Ritz. Dintr-o dată, cu oameni ca Hermann Goëring care se mută în apartamentele ocupate odinioară de familia regală, Blanche și Claude trebuie să se confrunte cu o nouă realitate terifiantă. Una care implică și mai multe secrete și minciuni. Una care ar putea distruge căsnicia furtunoasă dintre această frumoasă și nesăbuită americancă și francezul ei foarte corect. Pentru a supraviețui – și pentru a da o lovitură împotriva oaspeților lor naziști – Blanche și Claude trebuie să țeasă o pânză de înșelăciune care încolțește tot și pe toți cei pe care îi prețuiesc.

Dar un secret este împărtășit doar între Blanche și Claude – un secret care, în cele din urmă, amenință să le pună în pericol viețile amândurora și să dărâme însuși legendarul Ritz.

Bazat pe evenimente reale, Stăpâna de la Ritz este o poveste tensionată de suspans, învăluită într-o poveste de dragoste pentru toate timpurile, povestea inspirată a unei femei și a unui bărbat care descoperă ce e mai bun unul în celălalt în mijlocul turbulențelor războiului.

Elogii pentru Stăpâna de la Ritz

Nimeni nu scrie despre complexitatea vieților și iubirilor femeilor ca Melanie Benjamin. În Stăpâna de la Ritz, Benjamin aduce la viață cu brio Parisul din timpul războiului. . . . Intensă, iluminatoare și, în cele din urmă, inspirată! – Elizabeth Letts, autoarea bestsellerului New York Times Finding Dorothy

Informație:

Autor: Melanie Benjamin
Editura: Humanitas Fiction
Colectie: Raftul Denisei
Anul aparitiei: 2.020
Luna aparitiei: 11
Tip coperta: Brosata
Numar de pagini: 352
Format: 130 x 200
ISBN: 978-606-779-723-7
Cod de bare: 9786067797237

Your email address will not be published.