Dincolo de frontiere pdf

Despre carte:

Într-o zi, ne-am întâlnit în apropierea unui liceu – o mulțime de puști din bobos care fumau, stăteau pe trotuarul plin de rahat, ascultau muzică rap la telefoanele mobile, salivând în timp ce se sărutau între ei. Bine hrăniți, cu gura spurcată, murdari în trupuri, gustaseră deja din toate fără să le placă. Acest mucegai se va răspândi în mass-media, în educație, în partidele politice. I-am spus lui Lynden: Uită-te la acești copii albi.
Vor gândi corect, vor mânca alimente organice, se vor împerechea între ei, vor fi de acord cu bombardamentele democratice. Cum pot negrii și arabii pe care îi urâți să fie responsabili pentru cretinismul acestor copii răsfățați? Din ce frustrări și-a extras tânărul Vivien de Lynden, noul copil al secolului, pierdut în prejudecățile sale rasiste și obsedat de decadența Occidentului, manuscrisul său apocaliptic Marea Deplasare? Pentru ca această carte incorectă din punct de vedere politic să fie publicată, mama tânărului autor, dispărut atât de repede, cere ajutorul unui scriitor, un prieten al celebrului Gabriel Osmonde.
Acesta din urmă, pe care Vivien îl alesese ca mentor, are o viziune mai profund deziluzionată asupra lumii decât tânărul neo-șovin ars de focul idealismului său. Iar acum, această femeie, care s-a întors din toate utopiile umanitare cele mai îmbucurătoare, urmărită de un vid existențial din care sinuciderea i se pare singura cale de ieșire, înțelege că trebuie să iasă din joc, să părăsească scena în care toată lumea joacă fals, sfâșiată de teama de a pierde și de panica morții.
Este posibilă o altă cale. Și o altă viață. Oare nu are toată lumea dreptul la o a treia naștere, dincolo de granițele pe care le atribuim condiției umane?

Informație:

Autor: Andrei Makine
Editura: Polirom
Colectie: Biblioteca Polirom – Actual
Anul aparitiei: 2.020
Luna aparitiei: 5
Tip coperta: Brosata
Traducator: Daniel Nicolescu
Numar de pagini: 256
Format: 130 x 200
ISBN: 9789734681518
Cod de bare: 9789734681518

Your email address will not be published.