Din Rusia, cu sange. Programul de asasinate brutale ale Kremlinului si razboiul secret dus de Vladimir Putin impotriva Vestului pdf

Despre carte:

Povestea neștiută a modului în care Rusia a perfecționat arta și știința asasinatului țintit în străinătate – în timp ce spionii occidentali priveau cu groază cum guvernele lor nu reușeau să se protejeze împotriva amenințării.

Au crezut că au găsit un refugiu sigur pe dealurile verzi ale Angliei. S-au înșelat. Unul câte unul, oligarhii, dizidenții și gangsterii ruși care au fugit în Marea Britanie după ce Vladimir Putin a ajuns la putere au căzut morți în circumstanțe ciudate sau suspecte. Unul câte unul, avocații și intermediarii lor britanici au avut parte de un sfârșit la fel de macabru. Cu toate acestea, rând pe rând, autoritățile britanice au închis fiecare investigație – și au continuat să curteze Kremlinul.

Spionii din cartierul general al MI6, aflat pe malul râului, priveau cu groază cum amploarea campaniei globale de ucidere a Kremlinului devenea mult prea clară. Iar peste Atlantic, oficialii americani din serviciile de informații au urmărit cu îngrijorare crescândă cum se îngrămădeau cadavrele, fiind îngrijorați că valul de moarte s-ar putea răspândi în Statele Unite. Aceste temeri s-au intensificat atunci când un fost om de încredere al Kremlinului a fost găsit ucis cu o lovitură de baston într-un apartament din Washington, D.C. Dar abia atunci când asasinii lui Putin au dezlănțuit o armă chimică mortală pe străzile Marii Britanii, punând în pericol sute de membri ai publicului într-o încercare eșuată de a-l ucide pe agentul dublu Serghei Skripal, guvernele occidentale au fost în cele din urmă forțate să recunoască faptul că uciderea a scăpat de sub control.

Documentând fără menajamente rețeaua crescândă de moarte pe teritoriul britanic și american, Heidi Blake expune cu curaj campania de asasinate a Kremlinului ca parte a urmăririi nemiloase a lui Putin de a domina lumea – și dezvăluie de ce guvernele occidentale nu au reușit să oprească vărsarea de sânge. Povestea de neuitat care se desprinde ne șoptește din cluburile de noapte de lux din Londra până în ascunzătorile de milioane de dolari din Miami, redând în cele din urmă un portret înfiorător al banilor, trădării și crimelor, scris cu ritmul și puterea propulsivă a unui thriller.

Bazându-se pe un vast tezaur de documente inedite, saci de probe aruncate de poliție și interviuri cu sute de persoane din interior, această investigație internațională care îți va frânge inima scoate la iveală una dintre cele mai importante – și terifiante – povești geopolitice ale timpului nostru.

Informație:

Autor: Heidi Blake
Editura: RAO
Anul aparitiei: 2.020
Luna aparitiei: 12
Tip coperta: Cartonata
Numar de pagini: 368
Format: 205 x 130
ISBN: 978-606-006-462-6
Cod de bare: 9786060064626

Your email address will not be published.