Dictionarul refacerii pdf

Despre carte:

Pentru John Freeman – critic literar, eseist, editor, poet, unul dintre cei mai importanți oameni de carte ai timpului nostru (Dave Eggers) – este un moment rar când cuvintele nu sunt suficiente. Dar, în urma alegerilor din 2016, cuvintele i s-au părut inutile, chiar indulgențe. Acțiunea a fost singurul răspuns rezonabil. A ieșit în stradă în semn de protest, iar sentimentul de comunitate și de convingere colectivă s-a simțit corect. Dar atacurile au continuat – asupra drepturilor cetățenilor și a pactelor de lungă durată, asupra principiilor de bază ale culturii și civilizației noastre și asupra limbii noastre înseși. Cuvintele păreau să își piardă semnificațiile pe care le aveau odată, iar Freeman a fost nevoit să se întoarcă în apărarea lor. Rezultatul este Dicționarul destrămării.

De la A la Z, de la Agitați la Zygote, Freeman a adunat cuvintele care i se păreau cele mai esențiale, cele mai puternice, și a început să construiască un caz pentru puterea și autoritatea lor reînnoită, fiecare cuvânt bazându-se pe ultimul. Mesajul care a reieșit a fost acela de a nu se retrage în spatele cărților, ci de a se implica cu emfază în sfera publică, de a redefini ce înseamnă să fii un cetățean literar.

Cu o postfață de Valeria Luiselli, Dicționar de deznodământ este un cri de coeur necesar și răsunător în apărarea limbajului, a sensului și a capacității noastre de a imagina, descrie și construi o lume mai bună.

Informație:

Autor: John Freeman
Editura: Black Button Books
Anul aparitiei: 2.020
Luna aparitiei: 6
Tip coperta: Brosata
Numar de pagini: 152
Format: 130 x 200
ISBN: 9786069003121
Cod de bare: 9786069003121

Your email address will not be published.