Devorarea cerului pdf

Despre carte:

La zece ani după La solitudine dei numeri primi, Paolo Giordano revine pentru a spune povestea tinereții și apoi a riscului de a deveni adulți.

Prima dată când Teresa îi vede pentru prima dată, ei fac baie în secret, dezbrăcați, în piscină. Ea îi spionează de la fereastră. I se pare că sunt liberi și sălbatici. Sunt trei intruși, spune tatăl ei. Sau doar trei băieți, la fel ca ea. Berna. Thomas. Nicola. Iar Teresa îi urmărește, îi studiază, îi așteaptă. Teresa se îndrăgostește de Bern. În el există o neliniște pe care ea nu o cunoaște, nostalgia unei idei absolute în care să creadă: religia, natura, un fiu. Sunt un grup ciudat de rătăciți, frați fără sânge, fiecare cu un tată dispărut, plini de nostalgia a ceea ce nu au avut niciodată. Corpul le ghidează și le dă peste cap: pasiunea, oboseala, căile simple și tortuoase ale dorinței. Corpul este vehiculul fragil și puternic al aspirației lor violente către cer. Iar zona rurală din Apulia este teatrul acestei povești care se întinde pe parcursul a douăzeci de ani, patru vieți, o singură iubire. Cultivând acel pământ roșu, îngrijind măslinii, decojind munți de migdale, an după an, până când Teresa rămâne singura care face acest lucru. Pentru că schimbarea anotimpurilor este un ciclu existențial puternic, iar masseria este exact centrul lumii.

Prietenie masculină, răzvrătire împotriva lui Dumnezeu și a părinților, dorință și rivalitate: Devorând cerul este un roman extraordinar despre nevoia noastră de a transgresa și, totuși, de a aparține în mod constant de ceva sau de cineva. În centru se află o generație plină de viață și însetată de sens, care știe totul și totuși nu se recunoaște în nimic. Tineri cu un picior încă în vechiul mileniu, dar aruncați în viitor, căutând cu disperare un foc care să-i țină în viață.

Informație:

Autor: Paolo Giordano
Editura: Polirom
Colectie: Biblioteca Polirom – Actual
Anul aparitiei: 2.020
Luna aparitiei: 7
Tip coperta: Brosata
Numar de pagini: 416
Format: 130 x 200
ISBN: 9789734681938
Cod de bare: 9789734681938

Your email address will not be published.