Despre vis pdf

Despre carte:

Dr. Sigismund Freud (schimbat ulterior în Sigmund) a fost un neurolog și fondatorul psihanalizei, care a creat o abordare complet nouă a înțelegerii personalității umane. El este considerat una dintre cele mai influente – și controversate – minți ale secolului XX.

În 1873, Freud a început să studieze medicina la Universitatea din Viena. După absolvire, a lucrat la Spitalul General din Viena. A colaborat cu Josef Breuer în tratarea isteriei prin rememorarea experiențelor dureroase sub hipnoză. În 1885, Freud a plecat la Paris ca student al neurologului Jean Charcot. La întoarcerea sa la Viena, în anul următor, Freud s-a stabilit într-un cabinet privat, specializându-se în afecțiuni nervoase și cerebrale. În același an, s-a căsătorit cu Martha Bernays, cu care a avut șase copii.

Freud a dezvoltat teoria conform căreia oamenii au un inconștient în care impulsurile sexuale și agresive se află într-un conflict perpetuu pentru supremație cu apărarea împotriva lor. În 1897, a început o analiză intensivă a propriei persoane. În 1900, a fost publicată lucrarea sa majoră Interpretarea viselor, în care Freud a analizat visele în termeni de dorințe și experiențe inconștiente.

În 1902, Freud a fost numit profesor de neuropatologie la Universitatea din Viena, post pe care l-a ocupat până în 1938. Deși instituția medicală nu era de acord cu multe dintre teoriile sale, un grup de elevi și adepți a început să se adune în jurul lui Freud. În 1910, a fost fondată Asociația Psihanalitică Internațională, al cărei președinte era Carl Jung, un apropiat al lui Freud. Ulterior, Jung s-a despărțit de Freud și și-a dezvoltat propriile teorii.

După Primul Război Mondial, Freud a petrecut mai puțin timp cu observația clinică și s-a concentrat pe aplicarea teoriilor sale la istorie, artă, literatură și antropologie. În 1923, a publicat Egoul și Id-ul, care sugera un nou model structural al minții, împărțit în id, ego și superego.

În 1933, naziștii au ars în public o serie de cărți ale lui Freud. În 1938, la scurt timp după ce naziștii au anexat Austria, Freud a părăsit Viena pentru Londra împreună cu soția și fiica sa Anna.

Freud fusese diagnosticat cu cancer la maxilar în 1923 și a suferit peste 30 de operații. A murit de cancer la 23 septembrie 1939.

Informație:

Autor: Sigmund Freud
Editura: Cartex 2000
Colectie: Canapeaua lui Freud
Anul aparitiei: 2.020
Luna aparitiei: 7
Tip coperta: Brosata
Traducator: Lucian Pricop
Numar de pagini: 112
Format: 130 x 200
ISBN: 978-606-8893-77-8
Cod de bare: 9786068893778

Your email address will not be published.