De ce, Doamne? O radiografie a suferintei pdf

Despre carte:

Scris cu dragoste, smerenie și credință, acest volum scurt, dar emoționant, a fost publicat pentru prima dată în 1961 și se referă la moartea soției lui C.S. Lewis, poeta de origine americană Joy Davidman. În introducerea la această nouă ediție, Madeleine L’Engle scrie: Îi sunt recunoscătoare lui Lewis pentru că a avut curajul să strige, să se îndoiască, să lovească în Dumnezeu cu violență furioasă. Aceasta este o parte a unei suferințe sănătoase, care nu este adesea încurajată. Este într-adevăr util ca C. S. Lewis, care a fost un apologet atât de reușit al creștinismului, să aibă curajul de a admite îndoiala cu privire la ceea ce a proclamat atât de superb. Ne dă permisiunea de a ne admite propriile îndoieli, propriile mânii și angoase și de a ști că ele fac parte din creșterea sufletului.

Scrisă de mână în carnețelul pe care Lewis l-a găsit în casa sa, O durere observată sondează momentele nebunești de la miezul nopții ale doliului și ale pierderii lui Lewis, momente în care a pus la îndoială ceea ce crezuse până atunci despre viață și moarte, căsătorie și chiar despre Dumnezeu. Indecizia și autocompătimirea l-au asaltat pe Lewis. Suntem sub grapă și nu putem scăpa, scrie el. Știu că lucrul pe care îl vreau este exact lucrul pe care nu-l pot obține niciodată. Vechea viață, glumele, băuturile, certurile, partidele de amor, micile și sfâșietoarele banalități. Scriind A Grief Observed ca o apărare împotriva colapsului total, o supapă de siguranță, a ajuns să recunoască faptul că doliul este o parte universală și integrală a experienței noastre de iubire.

Lewis își scrie declarația de credință cu precizie, umor și grație. Cu toate acestea, Lewis nu este nici reticent în a-și mărturisi îndoielile continue și conștientizarea propriei fragilități umane. Tocmai această calitate sugerează că O durere observată poate deveni una dintre marile cărți devoționale ale epocii noastre.

Informație:

Autor: C.S.Lewis
Editura: Humanitas
Colectie: Seria de autor C.S.Lewis
Anul aparitiei: 2.020
Luna aparitiei: 11
Tip coperta: Brosata
Traducator: Tatiana Niculescu
Numar de pagini: 96
Format: 130 x 200
ISBN: 978-973-50-6973-5
Cod de bare: 9789735069735

Your email address will not be published.