David Golder pdf

Despre carte:

În 1929, Irène Némirovsky, în vârstă de 26 de ani, a devenit celebră în Franța odată cu publicarea primului său roman, David Golder. La acea vreme, doar cei mai prevăzători ar fi prezis evenimentele care au dus la extraordinarul său ultim roman, Suite Française, și la moartea sa la Auschwitz. Cu toate acestea, indiciile sunt acolo, în această poveste uimitor de matură a unui om de afaceri evreu în vârstă care și-a vândut sufletul.

Golder este o creație superbă. Născut în sărăcie pe malul Mării Negre, el și-a croit drumul spre o bogăție fabuloasă speculând pe aur și petrol. La începutul romanului, el lucrează în magnificul său apartament parizian, în timp ce soția și iubita sa fiică, Joy, își cheltuiesc banii în vila lor din Biarritz. Dar siguranța lui Golder este fragilă. De ani de zile, el își apără interesele de afaceri de concurenții necruțători. Acum, sănătatea sa începe să se resimtă. Pe măsură ce corpul îl trădează, la fel și soția și copilul său, lăsându-l să decidă ce să urmărească: răzbunare sau altruism?

Disponibil pentru prima dată din 1930, David Golder este un portret înfiorător și strălucitor al capitalismului frenetic al anilor 1920 și o parabolă universală despre mirajul bogăției.

Informație:

Autor: Irene Nemirovsky
Editura: Litera
Colectie: Carte pentru toti
Anul aparitiei: 2.020
Luna aparitiei: 11
Tip coperta: Brosata
Traducator: Nicolae Constantinescu
Numar de pagini: 224
Format: 110 x 165
ISBN: 978-606-33-6353-5
Cod de bare: 9786063363535

Your email address will not be published.