Cum se face o teza de licenta pdf

Despre carte:

În momentul în care Umberto Eco a publicat romanul său de succes Numele trandafirului, era unul dintre cei mai renumiți intelectuali italieni, un distins academician și autorul unor lucrări influente de semiotică. Cu câțiva ani înainte, în 1977, Eco a publicat o cărticică pentru studenții săi, Cum să scrii o teză, în care oferea sfaturi utile cu privire la toate etapele implicate în cercetarea și scrierea unei teze – de la alegerea unui subiect, la organizarea unui program de lucru și până la redactarea proiectului final. Aflată acum la a douăzeci și treia ediție în Italia și tradusă în șaptesprezece limbi, Cum să scrii o teză a devenit un clasic. În mod remarcabil, aceasta este prima sa publicare în limba engleză, așteptată de mult timp.

Abordarea lui Eco este orice altceva decât aridă și academică. El nu numai că oferă sfaturi practice, dar ia în considerare și întrebări mai ample despre valoarea exercițiului de redactare a tezelor. Cum să scrii o teză nu seamănă cu niciun alt manual de scriere. Se citește ca un roman. Este plină de opinii. Este frecvent ireverențioasă, uneori polemică și adesea hilară. Eco îi sfătuiește pe studenți cum să evite nevroza tezei și răspunde la întrebarea importantă Trebuie să citești cărți?. El le reamintește studenților Nu sunteți Proust și Scrieți tot ce vă trece prin cap, dar numai în prima redactare. Desigur, în 1977 nu exista internetul, dar sistemul de cercetare pe fișe al lui Eco oferă lecții importante despre gândirea critică și curatoria informației pentru studenții de astăzi, care ar putea fi împovărați de Big Data.

Cum să scrii o teză trebuie să se afle pe rafturile studenților, profesorilor, scriitorilor și fanilor lui Eco de pretutindeni. Fiind deja un clasic, s-ar potrivi perfect între alți doi clasici: Strunk and White și The Name of the Rose.

Această ediție MIT Press va fi disponibilă în trei culori de copertă diferite.

Cuprins
Definiția și scopul unei teze
Alegerea temei
Realizarea cercetării
Planul de lucru și fișele de indexare
Redactarea tezei
Proiectul final

Informație:

Autor: Umberto Eco
Editura: Polirom
Colectie: Collegium – Practic
Anul aparitiei: 2.020
Luna aparitiei: 3
Tip coperta: Brosata
Format: 130 x 200
ISBN: 9789734681082
Cod de bare: 9789734681082

Your email address will not be published.