Copilul si dictatorul pdf

Despre carte:

Dacă tu nu poți avea grijă de copiii tăi, o va face statul. Deviza regimului Ceaușescu a trimis mii de copii în secții. Marion a fost una dintre ele.

1989. În plină revoluție românească, televiziunile din întreaga lume dezvăluie cea mai întunecată latură a lumii concentraționare a regimului comunist al lui Nicolae Ceaușescu. Un șoc. În fața camerelor de luat vederi, copiii se leagănă hămesiți în spatele gratiilor paturilor lor murdare. Cei mai bolnavi sunt în pragul morții.

Marion s-a născut în această dictatură. Abandonată de mama sa când nu împlinise încă un an, a fost plasată într-un orfelinat al lui Ceaușescu. Pentru că dictatorul interzice avortul, reprimă contracepția și forțează nașterile. Scopul său: să-și populeze țara cu forcepsul printr-o formidabilă politică de control al nașterilor, a cărei formulă Dacă tu nu poți avea grijă de copiii tăi, o va face statul spune multe despre intențiile sale.

Aceasta este povestea lui Marion. O căutare a identității, o căutare de sine după o copilărie amputată. Adoptată la vârsta de șase ani de un cuplu de francezi, Marion nu a încetat niciodată să încerce să-și găsească părinții biologici și să-și refacă viața.

Să te naști din nou, să înțelegi perversiunea unui regim totalitar și să te deschizi la drama acelor zeci de mii de copii sacrificați pe altarul ultimei dictaturi din Războiul Rece.

Informație:

Autor: Marion Le Roy Dagen, Xavier-Marie Bennot
Editura: Humanitas
Colectie: Memorii,Jurnale
Anul aparitiei: 2.020
Luna aparitiei: 3
Tip coperta: Brosata
Numar de pagini: 196
Format: 130 x 200
ISBN: 978-973-50-6723-6
Cod de bare: 9789735067236

Your email address will not be published.