Copiii uitati ai lui Hitler. Povestea adevarata a programului Lebensborn si a unei femei aflate in cautarea identitatii sale pdf

Despre carte:

‘În urmă cu mai bine de 70 de ani am fost un cadou pentru Adolf Hitler. Am fost furat când eram bebeluș pentru a face parte dintr-unul dintre cele mai teribile experimente naziste: Lebensborn’. Urmăriți interviul din 2016 cu autorul.

În 1942, Erika, o fetiță din Rogaška Slatina, orașul sloven care a fost redenumit Sauerbrunn (un alt oraș cu același nume există în Austria, ceea ce i-a îngreunat autoarei găsirea rădăcinilor sale după război) de către ocupanții naziști din partea de nord a Sloveniei, singura națiune europeană de astăzi care a fost trisectată și complet anexată atât la Germania nazistă, cât și la Italia fascistă în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, a fost unul dintre mulții copii care au fost furați de la părinții lor de către ocupanții naziști, declarați arieni, cu adevărata ei identitate ștearsă și trimiși la cuplurile germane care nu puteau avea proprii copii sub pretextul că copiii erau salvați din familii disfuncționale, loviți de prostituție și alte cele, așa că a fost redenumită Ingrid și i s-a dat noul nume de familie von Oelhafen.

După război, Erika/Ingrid a început să își descopere adevărata identitate, întreaga amploare a schemei Lebensborn și obsesia nazistă pentru liniile de sânge a devenit clară – inclusiv răpirea a până la jumătate de milion de copii ca ea și uciderea deliberată a copiilor născuți în cadrul programului care erau considerați substandard.

Programul Lebensborn a fost creația lui Himmler: un plan extraordinar de a crea o rasă superioară ariană, lăsând în urmă mii de victime strămutate în urma regimului nazist.

Scrisă cu perspicacitate și compasiune, aceasta este o meditație puternică asupra moștenirii personale a viziunii lui Hitler, a trecutului brutal al Germaniei și a unei Europe divizate care, timp de mulți ani, s-a luptat să se împace cu propria istorie.

Informație:

Autor: Ingrid von Oelhafen, Tim Tate
Editura: Litera
Colectie: Carte pentru toti
Anul aparitiei: 2.020
Luna aparitiei: 11
Tip coperta: Brosata
Traducator: Carmen-Iulia Bourceanu
Numar de pagini: 320
Format: 110 x 165
ISBN: 978-606-33-6380-1
Cod de bare: 9786063363801

Your email address will not be published.