Cine sunt eu intr-o societate traumatizata? Cum ne determina viata dinamicile relatiei agresor-victima si cum ne eliberam de acestea pdf

Despre carte:

Cea mai recentă carte a profesorului Dr. Franz Ruppert este în parte o relatare personală și în parte o actualizare a gândirii sale teoretice, în special în ceea ce privește societatea noastră.
Terapia psihotraumatologică orientată spre identitate (IoPT), dezvoltată de profesorul Ruppert în ultimii 25 de ani, s-a impus ca un nou mod de a gândi despre traume și influența acestora asupra vieții noastre individuale, iar acum, această nouă carte analizează influența acestora asupra societății în ansamblu.
Știm, prin munca profesorului Ruppert, că traumele, în special cele care au loc chiar la începutul vieții, au o influență profundă asupra vieții majorității dintre noi… iar noi suntem societatea noastră. Toate instituțiile societății noastre, cum ar fi sistemul nostru politic, sistemele noastre juridice și de justiție, sistemele noastre de sănătate fizică și mentală, așa cum sunt ele în prezent, sunt alcătuite din noi și din oameni ca noi și, prin urmare, au o influență asupra vieților noastre, care adesea este de fapt traumatizantă.
Profesorul Ruppert se concentrează în mod special asupra dinamicilor de victimizare și victimizare, ca forțe ciclice care ne țin într-o lume care ne traumatizează și re-traumatizează în mod continuu și din care este greu să ne îndepărtăm. Cu toate acestea, recunoașterea în noi înșine a capacității noastre de a funcționa ca autor, ca o modalitate de a nu ne conecta cu trauma noastră, ne aduce la o responsabilitate pentru locul nostru în societate și pentru legătura noastră cu ceilalți și este benefică pentru propria noastră bunăstare.
La sfârșitul cărții, Ruppert discută ideea de a avea un psihic curat și, astfel, de a ne conecta cu alții care, de asemenea, lucrează cu traumele lor pentru a-și curăța psihicul, și sugerează că, prin acest mijloc, putem crea societatea pe care ne-o dorim.

Informație:

Autor: Franz Ruppert
Editura: Trei
Colectie: PSIHOLOGIE-PSIHOTERAPIE
Anul aparitiei: 2.020
Luna aparitiei: 12
Tip coperta: Brosata
Ilustrator: Faber Studio
Traducator: Radu Gabriel Parvu
Numar de pagini: 240
Format: 145 x 205
ISBN: 978-606-40-0945-6
Cod de bare: 9786064009456

Your email address will not be published.