Ce vrem noi, femeile? Despre dragostea nerabdatoare, viata lunga si ursitoarele bune pdf

Despre carte:

De la autoarea bestsellerului New York Times, A Long Petal of the Sea, vine o meditație pasionată și inspirată despre ce înseamnă să fii femeie.

Când spun că am fost feministă la grădiniță, nu exagerez, începe Isabel Allende. În copilărie, și-a văzut mama, abandonată de soțul ei, cum își întreținea cei trei copii mici fără resurse sau voce. Isabel a devenit o fetiță feroce și sfidătoare, hotărâtă să lupte pentru viața pe care mama ei nu a putut să o aibă.

Ca tânără care a ajuns la vârsta maturității la sfârșitul anilor 1960, ea s-a aflat pe primul val al feminismului. În mijlocul unui trib de jurnaliste cu aceleași vederi, s-a simțit pentru prima dată confortabil în propria piele, în timp ce acestea scriau cu cuțitul între dinți despre problemele femeilor. Ea a văzut ce a realizat mișcarea în decursul vieții sale. Iar pe parcursul a trei căsnicii pasionale, a învățat cum să se dezvolte ca femeie în timp ce are un partener, când să se îndepărteze și care sunt recompensele îmbrățișării propriei sexualități.

Așadar, ce își doresc femeile? Să fie în siguranță, să fie apreciate, să trăiască în pace, să aibă propriile resurse, să fie conectate, să aibă control asupra corpului și vieții lor și, mai presus de toate, să fie iubite. Pe toate aceste fronturi, mai este mult de lucru, iar această carte, speră Allende, va aprinde torța fiicelor și nepoatelor noastre cu a mea. Ele vor trebui să trăiască pentru noi, așa cum noi am trăit pentru mamele noastre, și să ducă mai departe munca rămasă de terminat.

Informație:

Autor: Isabel Allende
Editura: Humanitas Fiction
Colectie: Serie de autor
Anul aparitiei: 2.020
Luna aparitiei: 11
Tip coperta: Brosata
Numar de pagini: 200
Format: 130 x 200
ISBN: 9786067797268
Cod de bare: 9786067797268

Your email address will not be published.