Casa germana pdf

Despre carte:

Având ca fundal procesul de la Frankfurt Auschwitz din 1963, bestsellerul internațional al lui Annette Hess este o poveste cutremurătoare, dar în cele din urmă înălțătoare, despre o tânără traducătoare, prinsă între așteptările societății și ale familiei și capacitatea ei unică de a spune adevărul la putere, care luptă pentru a expune adevărurile întunecate ale trecutului națiunii sale.

Dacă tot ce ți-a spus familia ta ar fi o minciună, cât de departe ai merge pentru a descoperi adevărul?

Pentru Eva Bruhns, în vârstă de 24 de ani, cel de-al Doilea Război Mondial este o amintire cețoasă din copilărie. La sfârșitul războiului, Frankfurt era o ruină în flăcări, grav avariată de bombardamentele Aliaților. Dar asta s-a întâmplat cu două decenii în urmă. Acum suntem în 1963, iar străzile orașului, cândva pline de cratere, sunt netede și pavate. Magazine noi și strălucitoare înlocuiesc molozul pârjolit. Nerăbdătoare ca bogatul ei pretendent, Jürgen Schoormann, să o ceară în căsătorie, Eva visează să înceapă o nouă viață departe de părinții și sora ei. Dar planurile Evei sunt date peste cap atunci când un anchetator înflăcărat, David Miller, o angajează ca translator la un proces pentru crime de război.

Pe măsură ce se implică tot mai mult în procesele de la Frankfurt, Eva începe să pună sub semnul întrebării tăcerea familiei sale cu privire la război și la viitorul ei. De ce refuză părinții ei să vorbească despre ceea ce s-a întâmplat? Ce ascund ei? Îl iubește ea cu adevărat pe Jürgen și va fi fericită ca soție casnică? Deși asta înseamnă să meargă împotriva dorințelor familiei și ale iubitului ei, Eva, împinsă de propria conștiință , se alătură unei echipe de procurori înfocați, hotărâți să îi aducă pe naziști în fața justiției – o decizie care va contribui la schimbarea prezentului și a trecutului națiunii sale.

Informație:

Autor: Anette Hess
Editura: Humanitas Fiction
Colectie: RAFTUL DENISEI
Anul aparitiei: 2.020
Luna aparitiei: 10
Tip coperta: Brosata
Traducator: Daniela Stefanescu
Numar de pagini: 376
Format: 130 x 200
ISBN: 978-606-779-659-9
Cod de bare: 9786067796599

Your email address will not be published.