Cartea oamenilor. Scurta istorie a culturii, sexului, razboiului si evolutiei noastre pdf

Despre carte:

Ne place să ne considerăm ființe excepționale, dar există cu adevărat ceva special la noi care să ne deosebească de alte animale? Oamenii sunt cele mai mici crenguțe dintr-un singur arbore genealogic care cuprinde patru miliarde de ani, o mulțime de răsuciri și întoarceri și un miliard de specii. Toate aceste organisme își au rădăcinile într-o singură origine, cu un cod comun care stă la baza existenței noastre. Acest paradox – faptul că biologia noastră este indistinctă de toate formele de viață, dar noi ne considerăm speciali – se află în centrul a ceea ce suntem.

În acest tur original și amuzant al vieții pe Pământ, Adam Rutherford explorează modul în care multe dintre lucrurile considerate cândva ca fiind exclusiv umane nu sunt: nu suntem singura specie care comunică, fabrică unelte, folosește focul sau face sex din alte motive decât pentru a crea noi versiuni ale noastre. Cu toate acestea, evoluția ne-a permis să ne dezvoltăm cultura până la un nivel de complexitate care depășește orice alt nivel observat în natură.

CARTEA OAMENILOR spune povestea modului în care am devenit creaturile pe care le suntem astăzi, înzestrați cu abilitatea unică de a investiga ceea ce ne face să fim ceea ce suntem. Iluminată de cele mai recente descoperiri științifice, cartea este un compendiu palpitant al ceea ce ne fixează fără echivoc ca animale și dezvăluie cum suntem extraordinari printre ele.

Informație:

Autor: Adam Rutherford
Editura: Publica
Colectie: Stiinte
Anul aparitiei: 2.020
Luna aparitiei: 5
Tip coperta: Brosata
Traducator: Constantin Vlad
Numar de pagini: 304
Format: 145 x 205
ISBN: 978-606-722-393-4
Cod de bare: 9786067223934

Your email address will not be published.