Carnaval pdf

Despre carte:

O nouă capodoperă emoționantă a autorului premiului literar IMPAC Dublin, câștigător al premiului literar IMPAC Dublin, care a scris Cockroach și De Niro’s Game.

În Carnaval, autorul de renume internațional Rawi Hage ne poartă în lumea lui Fly, un șofer de taxi într-o metropolă apocaliptică, plină de crime.
Crescut la circ, fiu al unei trapeziste cu părul auriu și al unui om cu covoare zburătoare, Fly vede totul, surprinzând toată frumusețea și urâțenia carnavalescă a orașului în timp ce străbate străzile amețitoare ale acestuia cu taxiul său. Fly este, de asemenea, un cititor, iar atunci când nu se află în taxi, se simte ca acasă în labirintul la fel de amețitor de cărți care îi umple micul său apartament. Cel mai bun prieten al său este Otto, un activist politic care intră și iese din închisori și aziluri, plângându-și soția moartă și fiul adoptiv pierdut. Într-o seară de altfel de prost gust, Fly o întâlnește pe Mary, o pasageră iubitoare de cărți cu un soț dominator. Așa începe o poveste de dragoste care este, pentru Fly, o scurtă licărire de lumină în mijlocul umbrelor și al mizeriei orașului Carnaval.

Împreună cu Otto și Mary, Fly ne prezintă nebuni și revoluționari, magicieni și prostituate, pe măsură ce îi ia și îi lasă, călătorind printr-un oraș de coșmar care este – nu putem să nu observăm – o parabolă pentru lumea noastră debusolată și nedreaptă.

Cu o imaginație sălbatică și o ironie întunecată, Carnavalul este o realizare magnifică.

Informație:

Autor: Rawi Hage
Editura: Univers
Colectie: Globus
Anul aparitiei: 2.020
Luna aparitiei: 1
Tip coperta: Brosata
Numar de pagini: 288
Format: 130 x 200
ISBN: 9789733410188
Cod de bare: 9789733410188

Your email address will not be published.