Berlin 1961. Kennedy, Hrusciov si cel mai periculor loc din lume pdf

Despre carte:

O relatare proaspătă, controversată, scrisă cu strălucire, a uneia dintre dramele epice ale Războiului Rece și a lecțiilor sale pentru zilele noastre.
Istoria în cea mai bună formă. -Zbigniew Brzezinski
Captivant, bine documentat și provocator, cu multe lecții pentru zilele noastre. -Henry Kissinger
Captează drama [cu] abilitățile de povestire Ești acolo ale unui jurnalist și abilitățile analitice ale unui politolog. – Generalul Brent Scowcroft
În iunie 1961, Nikita Hrușciov l-a numit cel mai periculos loc de pe pământ. Știa despre ce vorbea.
S-a scris mult despre Criza rachetelor din Cuba, un an mai târziu, dar Criza Berlinului din 1961 a fost mai decisivă în modelarea Războiului Rece – și mai periculoasă. Pentru prima dată în istorie, luptătorii și tancurile americane și sovietice se aflau unul împotriva celuilalt, la doar câțiva metri distanță. O singură greșeală, un comandant prea zelos – și se va declanșa un război care va deveni nuclear într-o clipă. Pe de o parte se afla un președinte american tânăr și neexperimentat, care încă se resimțea după dezastrul din Golful Porcilor. Pe de altă parte, un premier sovietic blocat de chinezi, de germanii din est și de extremiștii din propriul său guvern. Niciunul nu se înțelegea cu adevărat pe celălalt, amândoi încercau cu cinism să manipuleze evenimentele. Și astfel, săptămână de săptămână, pericolele au crescut.
Bazat pe o multitudine de documente și interviuri noi, plin de perspective proaspete – uneori surprinzătoare -, scris cu imediatețe și dramatism, Berlin 1961 este o privire magistrală asupra evenimentelor cheie ale secolului XX, cu aplicații puternice pentru acești primii ani ai secolului XXI.

Informație:

Autor: Frederick Kempe
Editura: Litera
Colectie: Carte pentru toti
Anul aparitiei: 2.020
Luna aparitiei: 3
Tip coperta: Brosata
Format: 110 x 165
ISBN: 978-606-33-5019-1
Cod de bare: 9786063350191

Your email address will not be published.