Barbatul cu haina rosie pdf

Despre carte:

Autorul romanului The Sense of an Ending, distins cu Man Booker Prize, ne poartă într-un tur bogat și plin de umor al Parisului Belle Epoque, prin intermediul poveștii de viață a chirurgului pionier Samuel Pozzi.

În vara anului 1885, trei francezi au sosit la Londra pentru câteva zile de cumpărături. Unul era prinț, altul era conte, iar al treilea era un om de rând cu nume italian, care, cu patru ani mai devreme, fusese subiectul unuia dintre cele mai mari portrete ale lui John Singer Sargent. Omul de rând era Samuel Pozzi, medic de societate, ginecolog pionier și liber cugetător – un om rațional și științific cu o viață privată faimos de complicată.

Viața lui Pozzi s-a desfășurat pe fundalul Belle Epoque pariziană. Epoca frumoasă a farmecului și a plăcerii și-a arătat mai des partea urâtă: isterică, narcisistă, decadentă și violentă, o perioadă de prejudecăți galopante și de nativism sângeros, cu mai multe paralele cu epoca noastră decât ne-am putea imagina.

The Man in the Red Coat este în același timp un portret proaspăt și original al Belle Epoque – eroii și răufăcătorii săi, scriitorii, artiștii și gânditorii săi – și o viață a unui om înaintea timpului său. Spirituală, surprinzătoare și profund documentată, noua carte a lui Julian Barnes luminează schimbul de idei fructuos și de lungă durată dintre Marea Britanie și Franța și prezintă un argument convingător pentru menținerea în viață a acestui schimb.

Informație:

Autor: Julian Barnes
Editura: Nemira
Colectie: Babel
Anul aparitiei: 2.020
Luna aparitiei: 9
Tip coperta: Brosata
Traducator: Radu Paraschivescu
Numar de pagini: 304
Format: 120 x 220
ISBN: 978-606-43-0689-0
Cod de bare: 9786064306890

Your email address will not be published.