Bani murdari. Cum fac afaceri cartelurile de droguri pdf

Despre carte:

Ce au învățat lorzii drogurilor de la marile afaceri

Cum reușește (și cum supraviețuiește) un șef de cartel în devenire în afacerea ilegală a drogurilor de 300 de miliarde de dolari? Învățând de la cei mai buni, bineînțeles. De la crearea de valoare de marcă până la perfecționarea serviciilor pentru clienți, cei care conduc cartelurile au fost studenți atenți la strategia și tacticile folosite de corporații precum Walmart, McDonald’s și Coca-Cola.
     Și ce poate învăța guvernul pentru a combate acest flagel? Analizând cartelurile ca și companii, autoritățile de aplicare a legii ar putea înțelege mai bine cum funcționează acestea – și ar putea înceta să mai arunce 100 de miliarde pe an într-un efort inutil de a câștiga războiul împotriva acestei afaceri globale, foarte bine organizate.
     Ghidul dvs. neînfricat în cea mai exotică și brutală industrie de pe pământ este Tom Wainwright. Făcându-și drum prin câmpurile de cocaină din Anzii, prin închisorile din America Centrală, prin magazinele de iarbă din Colorado și prin bârlogurile de droguri online de pe Dark Web, Wainwright oferă o privire proaspătă și inovatoare asupra comerțului cu droguri și a celor 250 de milioane de clienți ai săi.
     Din distribuția de personaje fac parte Bin Laden, ghidul bolivian al cocainei; Old Lin, liderul bandei salvadoriene; Starboy, milionarul neozeelandez fabricant de pastile; și o bunică mexicană confortabilă care gătește clătite cu afine în timp ce pune la cale o crimă. Alături de președinți, polițiști și asasini adolescenți, aceștia explică aspecte precum scopul comercial al tatuajelor din cap până în picioare, modul în care bandele decid dacă să concureze sau să colaboreze și de ce cartelurilor le pasă în mod surprinzător de responsabilitatea socială a întreprinderilor.
Mai mult decât o simplă investigație a modului în care cartelurile de droguri fac afaceri, Narconomics este, de asemenea, un plan pentru a le învinge.

Informație:

Autor: Tom Wainwright
Editura: Corint
Colectie: Corint Istorie
Anul aparitiei: 2.020
Luna aparitiei: 3
Tip coperta: Brosata
Numar de pagini: 330
Format: 130 X 200
ISBN: 9786067937312
Cod de bare: 9786067937312

Your email address will not be published.