Baietii de la Nickel pdf

Despre carte:

Autor al cărții The Underground Railroad, Colson Whitehead dramatizează cu brio o altă filă a istoriei americane prin povestea a doi băieți condamnați la un școala de corecție infernală din Florida anilor 1960.

Elwood Curtis a luat la inimă cuvintele doctorului Martin Luther King: este la fel de bun ca oricine. Abandonat de părinți, crescut de bunica sa iubitoare, strictă și lucidă, Elwood este pe cale să se înscrie la colegiul local pentru negri. Dar, având în vedere timpul și locul, o singură greșeală nevinovată este suficientă pentru a-i distruge viitorul, astfel că Elwood ajunge la Academia Nickel, care pretinde că oferă pregătire fizică, intelectuală și morală care îi va pregăti pe deținuții săi să devină oameni onorabili și cinstiți.

În realitate, Academia Nickel este o cameră a ororilor, unde abuzurile fizice, emoționale și sexuale sunt frecvente, unde funcționarii și comercianții corupți fac un comerț intens cu bunuri destinate școlii și unde orice băiat care se opune este posibil să dispară în spate. Uimit să se afle în acest mediu vicios, Elwood încearcă să se agațe de afirmația răsunătoare a lui Dr. King: Aruncă-ne în închisoare și tot te vom iubi. Dar Turner, colegul de celulă și noul prieten al lui Elwood, crede că Elwood este naiv și mai rău; lumea este strâmbă, iar singura modalitate de a supraviețui este să imite cruzimea și cinismul opresorilor lor.

Tensiunea dintre idealismul lui Elwood și scepticismul lui Turner duce la o decizie care va avea repercusiuni pe parcursul a zeci de ani.

Bazată pe istoria unei școli de corecție reale din Florida, care a funcționat timp de o sută unsprezece ani și a deformat și distrus viețile a mii de copii, Băieții de la Nickel este o narațiune devastatoare, condusă de un mare romancier american a cărui operă este esențială pentru înțelegerea realității actuale a Statelor Unite.

Informație:

Autor: Colson Whitehead
Editura: Humanitas Fiction
Colectie: Raftul Denisei
Anul aparitiei: 2.020
Luna aparitiei: 9
Tip coperta: Brosata
Numar de pagini: 288
Format: 130 x 200
ISBN: 978-606-779-699-5
Cod de bare: 9786067796995

Your email address will not be published.