Baiatul care l-a urmat pe tatal sau la Auschwitz. O poveste adevarata. pdf

Despre carte:

bestsellerul nr. 1 al Sunday Times – o poveste remarcabilă a legăturii eroice și de nezdruncinat dintre un tată și un fiu, la fel de inspirată ca Tatuatorul de la Auschwitz și la fel de hipnotizantă ca The Choice.

Acolo unde există familie, există speranță

În 1939, Gustav Kleinmann, un tapițer evreu din Viena, și fiul său de șaisprezece ani, Fritz, sunt arestați de Gestapo și trimiși în Germania. Încarcerați în lagărul de concentrare Buchenwald, supraviețuiesc în mod miraculos brutalității ucigașe a naziștilor.

Apoi, Gustav află că va fi trimis la Auschwitz- și la moarte sigură.

Pentru Fritz, este de neconceput să-și lase tatăl să plece. Disperat să rămână împreună, Fritz face o alegere incredibilă: insistă că trebuie să plece și el. Pentru naziști, un lagăr al morții este același lucru cu altul, așa că băiatului i se permite să îl urmeze. 

De-a lungul celor șase ani de groază la care sunt martori și a suferinței incomensurabile pe care o îndură ca victime ale lagărelor, o constantă îi ține în viață: dragostea și speranța lor pentru viitor. 

Bazat pe jurnalul secret pe care Gustav l-a ținut, precum și pe cercetări meticuloase de arhivă și interviuri cu membrii familiei Kleinmann, inclusiv cu Kurt, fratele mai mic al lui Fritz, trimis în Statele Unite la vârsta de unsprezece ani pentru a scăpa de război, Băiatul care și-a urmat tatăl la Auschwitz este povestea lui Gustav și Fritz – o relatare extraordinară de curaj, loialitate, supraviețuire și dragoste de neuitat.

Informație:

Autor: Jeremy Dronfield
Editura: Litera
Colectie: Kronika
Anul aparitiei: 2.020
Luna aparitiei: 10
Tip coperta: Brosata
Ilustrator: Mihnea Gafita
Numar de pagini: 496
Format: 130 x 200
ISBN: 978-606-33-6248-4
Cod de bare: 9786063362484

Your email address will not be published.