Asta nu-ti apartine – Parintii mei: o introducere pdf

Despre carte:

Două cărți într-una, în format flip dos-�-dos: Povestea imigrării părinților lui Aleksandar Hemon din Sarajevo în Canada și o carte de scurte amintiri despre familia, prietenii și copilăria autorului din Sarajevo.

În Părinții mei, Aleksandar Hemon spune povestea imigrării părinților săi în Canada – a vieților care au fost bulversate de războiul din Bosnia și de asediul orașului Sarajevo și a noilor vieți pe care părinții săi au fost nevoiți să și le construiască. Ca întotdeauna în opera sa, el descrie atât detalii perfecte și intime (educația solitară a mamei sale, apicultura fanatică a tatălui său), cât și o istorie cuprinzătoare și sfâșietoare a țării sale natale. Este o poveste plină de mulți Hemons, desigur – părinții, sora, unchii, verii săi -, dar și de forțele de ocupație germane, partizanii iugoslavi, colaboratorii sârbi regaliști, ucrainenii cântăreți și câțiva canadieni nedumeriți.

Părinții mei este Hemon în cea mai bună formă a sa, ancorat în poveștile șlefuite cu dragoste prin repovestire, dar făcându-le antrenante și proaspete prin scriere, convocând râsete neașteptate în mijlocul narațiunilor sfâșietoare. Între timp, This Does Not Belong to You este însoțitorul antrenant, liber, neobrăzat de personal al cărții Părinții mei – o doză perfectă de Hemon în cea mai orbitoare și netemperată formă a sa, într-o serie de amintiri și observații frumos distilate și miniaturi explozive, hilare și emoționante. Prezentat dos-� ndosar cu Părinții mei, completează s�i desăvârs�ește o operă majoră a unui scriitor important.

În cuvintele lui Colum McCann, Aleksandar Hemon este, sincer, cel mai mare scriitor al generației noastre. Hemon nu a fost niciodată mai bun decât în aceste pagini. Iar momentul nu a fost niciodată mai pregătit pentru vocea sa și nici lumea nu a avut vreodată mai multă nevoie de ea.

Informație:

Autor: Aleksandar Hemon
Editura: Black Button Books
Anul aparitiei: 2.020
Luna aparitiei: 9
Tip coperta: Brosata
Numar de pagini: 336
Format: 130 x 200
ISBN: 9786069003152
Cod de bare: 9786069003152

Your email address will not be published.