Armura strapunsa pdf

Despre carte:

Mi se cere să scriu câteva cuvinte pentru a prezenta noua mea carte librarilor și recenzenților și, ca întotdeauna, acele câteva cuvinte sunt cele mai greu de găsit. Aș putea spune că este o colecție de povestiri, că sunt povestiri, că sunt șapte în total și că toate încep la persoana întâi singular, dar nu o văd așa. Pentru mine, nu sunt povești și cu atât mai puțin personaje, sunt oameni. Oameni adevărați. Îmi pare rău, oameni adevărați.
Este o greșeală pe care am lăsat-o în manuscrisul meu, la vraie vie des vrais gens, înainte ca Camille Cazaubon, zâna din Le Dilettante, să mă corecteze: adjectivul plasat imediat înaintea acestui substantiv este la feminin. Care oameni? Unii oameni. Oameni buni.
După ce am învățat această regulă, m-am dus să caut toate gens mele pentru a verifica dacă toate erau de acord și mi-am dat seama că acesta era unul dintre cuvintele cu cel mai mare număr de apariții. Sunt o mulțime de oameni în această nouă carte care vorbește despre singurătate.
Există Ludmila, există Paul, există Ioan (!), iar ceilalți nu au nume. Ei spun pur și simplu eu. Aproape toți vorbesc noaptea, în timpul nopții și într-un moment din viața lor în care nu mai pot distinge noaptea de zi.
Vorbesc pentru a încerca să vadă clar, se dezvăluie, se încredințează unul altuia, străpung armura. Nu toți reușesc, dar faptul că i-am văzut încercând deja m-a emoționat. Este pretențios să vorbești despre propriile personaje și să recunoști că te-au emoționat, dar repet: pentru mine nu sunt personaje, sunt oameni, oameni adevărați, oameni noi, și tocmai pe ei vi-i încredințez astăzi. (A.G.)

Informație:

Autor: Anna Gavalda
Editura: Polirom
Colectie: Biblioteca Polirom – Actual
Anul aparitiei: 2.020
Luna aparitiei: 7
Tip coperta: Brosata
Numar de pagini: 256
Format: 130 x 200
ISBN: 9789734682140
Cod de bare: 9789734682140
Varsta: 2020-07-27T00:00:00+00:00

Your email address will not be published.