Armata de cavalerie pdf

Despre carte:

Babel este unul dintre autorii mei preferați și cei mai respectați.

Silaba lui este o asemenea avangardă literară, o nebunie a formei și a imaginilor, – așa cum se spunea în anii 1920.

Konarmia este o carte terifiantă. Pare incredibil că, după ce a citit-o, cineva ar putea cânta Războiul Civil și eroismul soldaților Armatei Roșii. Dar dacă astfel de lucruri au fost tipărite în perioada sovietică, înseamnă că ei nu credeau că jaful, violența și crima ar denigra cumva soldații revoluției. Criminalitatea în numele unei idei era norma.

Am pus totul pe seama cărții lui Dolnik, Copilul neascultător al biosferei, iar mihruții din Budyonov s-au transformat în cele din urmă într-o turmă de babuini masculi, care ucid și mănâncă tot ce le iese în cale. Scopul lor este dominația stupidă, de maimuță, și nu victoria ideologiei bolșevice, care, chiar și în forma ei cea mai primitivă, este dincolo de înțelegerea lor.

Ei bine, generațiile de intelectuali care se numeau revoluționari nu aveau nicio idee la ce va duce visul lor de a lupta împotriva țarismului.

În ceea ce privește rolul lui Babel în carte, el mi se pare un pacient psihiatric profund traumatizat. Citesc Konarmia și văd un bărbat scund, slab, cu ochelari rotunzi, cu o frunte mare și cu chelie… se uită pe podea, oftează și vorbește încet despre un cal rănit la gât, despre o femeie împușcată pentru un sac de sare, despre ksendze și evrei din satele sărace… Și mi-e milă de el până la crampe în gât.

Informație:

Autor: Isaak Babel
Editura: Litera
Colectie: Carte Pentru Toti
Anul aparitiei: 2.020
Luna aparitiei: 9
Tip coperta: Brosata
Traducator: Victor Kernbach
Numar de pagini: 352
Format: 110 x 165
ISBN: 978-606-33-6352-8
Cod de bare: 9786063363528

Your email address will not be published.