Arma secreta a Israelului. Povestea unitatii Talpiot pdf

Despre carte:

Cum își va păstra Israelul avantajul strategic în fața unui Iran din ce în ce mai periculos? Israelul s-a pregătit pentru această zi prin crearea unei unități speciale și secrete a IDF, numită Talpiot.

În loc să fie antrenați să lupte, cei câțiva soldați selectați în fiecare an pentru Talpiot sunt învățați cum să gândească. Pentru a se alătura acestei unități, ei trebuie să se angajeze să rămână în armată timp de zece ani, în loc de cei trei ani pe care îi servește un soldat normal.

Talpioții sunt învățați fizică, matematică și informatică la nivel avansat, în timp ce se antrenează cu soldați din toate celelalte ramuri ale IDF. Rezultatul: tinerii bărbați și femei devin mașini de cercetare și dezvoltare. Talpioții au dezvoltat arme pregătite pentru luptă de care numai ofițerii militari de top și liderii politici ai Israelului știu. De asemenea, au îmbunătățit în mod dramatic o mare parte din armele aflate deja în arsenalul Israelului.

Talpiot a primit sarcina de a menține Israelul cu o generație înaintea unui Iran care se consolidează rapid și este capabil din punct de vedere tehnologic. Talpioții contribuie la toate domeniile care vor fi cele mai importante pentru IDF pe măsură ce Iranul devine și mai puternic, inclusiv tehnologia rachetelor, apărarea antirachetă, războiul cibernetic, serviciile de informații, tehnologia sateliților și imagistica de mare putere. Soldații Talpiot au fost, de asemenea, un factor important în lupta nesfârșită împotriva celorlalți inamici ai Israelului și mulți dintre ei au părăsit laboratorul de cercetare și dezvoltare pentru a pilota avioane de luptă, pentru a servi pe teren ca comandanți ai unităților terestre de elită ale armatei și pe mare la comanda flotei de nave militare a Israelului.

După ce au părăsit armata, talpioții au devenit o forță majoră în economia israeliană, dezvoltând unele dintre cele mai faimoase și puternice companii din Israel.

Israel’s Edge conține zeci de interviuri cu absolvenți Talpiot și cu unii dintre primii fondatori ai programului. Acesta explică metodele de recrutare de mare succes ale Talpiot și dezvăluie multe dintre secretele succesului programului. Cartea prezintă, de asemenea, profilul unora dintre cele mai de succes afaceri fondate de absolvenții Talpiot, printre care CheckPoint, Compugen, Anobit, recent cumpărată de Apple, și XIV, recent cumpărată de IBM. Nicio altă unitate militară nu a avut un impact mai mare asupra statului Israel și nicio altă unitate nu va avea un impact mai mare în anii următori. Soldații din Talpiot sunt cu adevărat eroi necunoscuți.

Informație:

Autor: Jason Gewirtz
Editura: Corint
Colectie: Corint Istorie
Anul aparitiei: 2.020
Luna aparitiei: 1
Tip coperta: Brosata
Numar de pagini: 264
Format: 130 x 200
ISBN: 9786067937220
Cod de bare: 9786067937220

Your email address will not be published.