Apeirogon pdf

Despre carte:

De la autorul romanului Let the Great World Spin, câștigător al National Book Award și bestseller, vine un roman epic care își are rădăcinile în prietenia din viața reală dintre doi bărbați uniți de pierdere.

Cea mai ambițioasă lucrare de până acum a lui Colum McCann, Apeirogon – numit după o formă cu un număr infinit de laturi – este un tur de forță despre prietenie, dragoste, pierdere și apartenență.

Bassam Aramin este palestinian. Rami Elhanan este israelian. Aceștia trăiesc într-o lume a conflictului care colorează fiecare aspect al vieții lor de zi cu zi, de la drumurile pe care au voie să conducă, la școlile pe care le frecventează fiicele lor, Abir și Smadar, până la punctele de control, atât fizice cât și emoționale, pe care trebuie să le negocieze.

Lumile lor se schimbă iremediabil după ce Abir, în vârstă de zece ani, este ucisă de un glonț de cauciuc, iar Smadar, în vârstă de treisprezece ani, devine victima unor atentatori sinucigași cu bombă. Când Bassam și Rami află poveștile celorlalți, recunosc pierderea care îi leagă și încearcă să își folosească durerea ca armă pentru pace.

McCann creează Apeirogon dintr-un univers de materiale ficționale și nonficționale. El traversează secolele și continentele, coasând timpul, arta, istoria, natura și politica într-o poveste deopotrivă sfâșietoare și plină de speranță. Muzical, cinematografic, musculos, delicat și înălțător, Apeirogon este un roman pentru timpul nostru.

Informație:

Autor: Colum McCann
Editura: Litera
Colectie: Clasici Litera
Anul aparitiei: 2.020
Luna aparitiei: 11
Tip coperta: Brosata
Traducator: Bogdan Perdivara
Numar de pagini: 560
Format: 130 x 200
ISBN: 978-606-33-6553-9
Cod de bare: 9786063365539

Your email address will not be published.