Anul fugarilor pdf

Despre carte:

De la unul dintre cei mai buni tineri romancieri britanici de la Granta și nominalizat la Man Booker Prize, Sunjeev Sahota – o epopee contemporană, de o mare forță și urgență, plasată pe o pânză geografică și istorică vastă, uimitoare prin bogăția, textura și amploarea ei, precum și prin imersiunea totală a experienței de lectură.

Pe lista scurtă pentru Man Booker Prize
The Guardian: Cele mai bune romane ale anului 2015
The Independent: Literary Fiction of the Year 2015

Trei tineri și o femeie de neuitat se reunesc într-o călătorie din India până în Anglia, unde speră să înceapă ceva nou – să își întrețină familiile, să își construiască viitorul, să își arate valoarea, să scape de trecut. Aproape că nu au nicio idee despre ceea ce îi așteaptă.

Într-o casă comună dărăpănată din Sheffield, Tarlochan, un fost șofer de ricșă, nu va spune nimic despre viața lui din Bihar. Avtar și Randeep sunt băieți din clasa de mijloc ale căror familii se scufundă încet în ruină financiară, legați unul de celălalt de secretul lui Avtar. Randeep, la rândul său, are o soție cu viză în celălalt capăt al orașului, ale cărei dulapuri sunt pline de hainele soțului ei în cazul în care agenții de imigrare o surprind cu o vizită.

Ea este Narinder, iar povestea ei este cea mai surprinzătoare dintre toate.

Anul fugarilor se desfășoară pe parcursul unui an cutremurător, în care destinele acestor patru personaje se împletesc ireversibil, un an în care sunt forțate să se bazeze una pe cealaltă în moduri pe care nu le-ar fi putut prevedea niciodată și în care speranțele lor de a se elibera de trecut sunt decimate de realitățile pedepsitoare ale vieții de imigrant.

Un roman de o ambiție și o autoritate extraordinare, despre ce înseamnă și ce costă să faci o viață nouă – despre capacitatea spiritului uman și despre învierea tandreței și a umanității în fața unei suferințe de nedescris.

Informație:

Autor: Sunjeev Sahota
Editura: ART
Colectie: Musai
Anul aparitiei: 2.020
Luna aparitiei: 12
Tip coperta: Brosata
Traducator: Virgil Stanciu
Numar de pagini: 672
Format: 135 x 200
ISBN: 9786067107418
Cod de bare: 9786067107418

Your email address will not be published.