A manipula si a seduce. Mic tratat de psihologie comportamentala pdf

Despre carte:

Știai asta? Având comportamente seducătoare, ne simțim mai bine. Când zâmbim mai mult, suntem mai frumoși, mai iubiți, mai inteligenți, mai fericiți… Totul este mai bine! În mod similar, dacă suntem foarte politicoși, mai serviabili, ne îmbunătățim capacitatea de memorare. În ceea ce privește sărutările pe care le oferim, acestea au nenumărate efecte pozitive asupra sănătății și dezvoltării noastre cognitive.

Pe scurt, seducția este o necesitate și cu toții o facem în mod constant. Nu suntem întotdeauna conștienți de acest lucru, decât atunci când lingușim pentru a obține ceva, pentru că, cu cât o persoană este mai convinsă de valoarea sa, cu atât mai mult caută să i se spună acest lucru, sau când folosim umorul pentru a mulțumi mai mult și, bineînțeles, când încercăm să-l convingem pe celălalt prin modularea vocii sau prin schimbarea modului în care îl privim…

Nicolas Guéguen, profesor de științe comportamentale, ne dezvăluie toate fațetele comportamentelor noastre mai mult sau mai puțin inconștiente legate de seducție, care este, să fie clar, o formă de manipulare.

De asemenea, el oferă o serie de trucuri pentru a schimba modul în care ne privesc ceilalți, explicând cum funcționează acestea într-o anumită circumstanță. Care este cel mai bun mod de a te așeza, de a da mâna, de a-ți plasa vocea, de a te machia, de ce ar trebui să porți ochelari la un interviu de angajare sau cum o anumită culoare de îmbrăcăminte poate schimba situația…

Manipularea și seducția fac parte din viața noastră de zi cu zi: este mai bine să știi să le joci decât să te lași păcălit de ele!

Această carte este o colecție de articole publicate în revista Cerveau & Psycho.

Informație:

Autor: Nicolas Gueguen
Editura: Polirom
Colectie: Hexagon
Anul aparitiei: 2.020
Luna aparitiei: 8
Tip coperta: Brosata
Numar de pagini: 216
Format: 135 x 200
ISBN: 9789734682317
Cod de bare: 9789734682317

Your email address will not be published.